so-hansi-font-family: Calibri; mso-hansi-theme-font: minor-latin; mso-bidi-language: FA; mso-char-type: symbol; mso-symbol-font-family: Abo-thar;">A مطرح گردیده است که به دلیل عدم آگاهی افراد (حتی پزشکان و دانشجویان مسلمان) بستر لازم برای اطلاع رسانی آنها وجود نداشته است. خداوند متعال در قرآن در سوره واقعه و طور خوردن میوه را بر گوشت مقدم داشته است. «وفاکهه مما یتخیرون و لهم طیر مما یشتهون» سوره واقعه آیات 20 و 21.
و میوه خوش برگزینند و از گوشت مرغان که مایل هستند.
«و امددنا هم بفاکهه و لهم مما یشتهون» سوره طور آیه ی 22 . و بر بهشتیان از هر نوع میوه و گوشت های لذیذ که مایل باشند بیفزاییم.
پیامبر اکرم a نیز فرموده است : اگر کسی از شما خواست افطار کند با خرما افطار کند زیرا این کار برای او برکت خواهد داشت. خوردن میوه قبل از وعده های غذایی در برگیرنده فواید بهداشتی بسیاری است.
میوه ، دارای مواد قندی ساده و سهل الهضمی است که به سرعت جذب بدن می شود زیرا معده مواد قندی را خیلی سریع جذب می کند و موجب برطرف شدن عوارض گرسنگی و نیاز بدن به مواد قندی می شود.
حضرت یونس A از شکم ماهی خارج شد و به ساحل دریا رفت در حالی که بیمار و ناتوان بود. خداوند برای او از میان گیاهان، کدو را برگزید و نه گیاهی دیگر ، چرا؟ اکنون روشن شده است که آب کدو تشنگی را تا حد زیادی بر طرف می کند و از طرفی کدو دارای موادی است که برای ترمیم ضایعات پوستی و تقویت بدن مفید می باشد. غذایی که حضرت یونس به شدت نیازمند به آن بود و نیز در تفاسیر آمده برگ این نوع گیاه پهن بوده و مانع از آسیب رسیدن به حضرت یونس از طریق اشعه خورشید می شده و گویا پشه ها نیز به این گیاه نزدیک نمی شوند و شاید حکمت های دیگری نیز در این کار نهفته باشد و ما از آن بی اطلاع باشیم .
گوشت خوک یکی از خبائث است. خوک حیوانی است پلید، شهوتران، حریص و پر خور که از نجاست و حتی فضولات خود و سایر خوک ها تغذیه می کند. قرآن گوشت این حیوان را تحریم و آن را نجس دانسته است. چه حکمتی می تواند در این حکم باشد؟ زیان های ناشی از خوردن گوشت خوک بسیارند که خیلی از آن ها هنوز کشف نشده و آن مقدار هم که کشف شده شامل بیماری های زیادی است از جمله: اسهال خونی، یرقان عفونی، بیماری شبیه باد سرخ، کرم کدوی خوک، تصلب شرابین، دردهای مفصلی و مسمومیت غذایی.
پیامبر اکرم a فرموده است: شما را به بهره گیری از دو شفا دهنده یعنی عسل در قرآن سفارش می کنم.
عسلی در پیشگیری از پوسیدگی دندان و رشد استخوان ها و درمان نرمی استخوان نقش موثری دارد. علاوه بر این عسل برای کودک هم یک ماده غذایی است و هم یک داروی بسیار ارزشمند. زیرا گلبول های قرمز خون را افزایش داده و رنگ آن ها را شفافیت می بخشد. خاصیت ضد میکروبی آن کودکان را از خطر ابتلا به بیماری های انگلی و عفونی مصون می دارد. باعث بهبودی کودکان بیمار شده و وزن آنها را افزایش می دهد، به در آمدن دندان کودکان کمک کرده و از پوسیدگی آن جلوگیری می کند.
عسل در درمان دمل ها و زخم های عمیق عفونی نیز بسیار سودمند است. در بیماری های سل، سیاه سرفه و التهاب حنجره و گلو و ریه موثر است. در التهاب خشک بینی و حلق معالجه با عسل نتیجه بخش است.
منبع: برگرفته از تحقیق طب اسلامی و سنتی، کبری صالح و فاطمه شکوه، بهار 87.
تدوینگر:راضیه دبیری
فرم در حال بارگذاری ...
شما باید برای دیدن نظرات وارد سامانه شوید در حال حاضر وارد شده اید !
If you have no account yet, you can register now...
(It only takes a few seconds!)