چکیده
قرآن، کتاب هدایت انسان هاست و هدف اصلی آن رساندن انسان به بالاترین مراحل رشد و کمال است. برای این که انسان را به این مرحله ی رشد برساند از روش های گوناگونی استفاده می کند. از جمله این روش ها قرار دادن عقل و قوه ی فکر در مسیر بدست آوردن معارف دین می باشد. یکی از روش ها وارد کردن غیرمستقیم عقل و فطرت انسان است. روشی که با سؤال و جواب همراه است، انسان طالب راه پاسخی از درون و باطن قلب خود به آن می دهد. وقتی با این روش به جوابی می رسد آن جواب و اندیشه درونی و ماندگار خواهد بود. به همین دلیل آیاتی در قرآن اختصاص به همین روش دارد.
« استفهام انکاری در قرآن و نقش هدایتی آن » موضوع اصلی این تحقیق است و به بررسی تأثیرگذاری این روش در هدایت انسان در مسیر رشد و سعادت دارد. در این روش هدف از سؤال کشف امر مجهول نیست بلکه هدف اصلی آگاهی دادن به انسان در موضوعاتی است که مورد غفلت قرار گرفته است و سبب گمراهی و ضلالت است. قرآن کریم در آیات خود با استفاده از این روش پرده های غفلت را کنار می زند.
آن چه در نظر انسان مورد غفلت قرار می گیرد و سبب گمراهی او می شود بی توجهی به مسائل مربوط به توحید، نبوت و معاد است. هدف از انجام این پژوهش توجه دادن به آیاتی است که از سیاق استفهام انکاری استفاده می کند تا این که بر این ابعاد اعتقادی انسان اثر بگذارد و او را به رشد وکمال برساند.
کلید واژه ها: هدایت، استفهام، انکار
استاد راهنما
سرکار خانم کاراندیش
استاد داور
سرکار خانم فلاح زاده
نگارنده
معصومه معینی
سال تحویل
1394
94/6/25
معاونت پژوهش حوزه علمیه فاطمه الزهرا سلام الله علیها-شیراز
فرم در حال بارگذاری ...
شما باید برای دیدن نظرات وارد سامانه شوید در حال حاضر وارد شده اید !
If you have no account yet, you can register now...
(It only takes a few seconds!)